Uutisarkisto 2016

 

Värivyö- ja joukkuekilpailut sekä Black Belt Cup - tulokset

julkaistu 13.11.2016

 

Kilpailuiden tulokset on lisätty Tulosarkistoon >>

Ennätysmäärä suomalaiskilpailijoita Budapestin World Cupiin

Julkaistu 4.10.2016

Lajin suurin kilpailu, World Cup pyörähtää käyntiin ensi viikolla Budapestissä. 12.-16.10. järjestettävään kilpailuun on ilmoittautunut kaikenkaikkiaan 1845 kilpailijaa 57 maasta, joten kyseessä on suurin World Cup -kilpailu lajin historiassa. Lue lisää >>

World Cup 2020

julkaistu 15.9.2016

Suomen ITF Taekwon-Do, Black Eagle Taekwon-Do, Tampereen Taekwon-Do yhdessä Tampereen kaupungin kanssa hakevat järjestämisvastuuta vuoden 2020 World Cup –kisoille.

SITF:n ylimääräinen syyskokous Tampereella 3.9. päätti hakea vuonna 2020 järjestettäviä World Cup -kisoja Tampereelle. Lue lisää >>

Suomen ITF Taekwon-Do ry on syrjinnästä vapaa alue

lisätty 18.8.2016

Suomen ITF Taekwon-Do ry on syrjinnästä vapaa alue. Haluamme toiminnassamme kaikilla tasoilla huomioida kaikki harrastajat ja siksi kiinnitämme huomiota syrjimättömyyteen. 

Lataa seurasi treenisalin seinälle, verkkosivuille tai sosiaaliseen mediaan alla olevat kuvat ja olet mukana rakentamassa entistäkin parempaa ITF Taekwon-Do harrastusta. Lisäksi suosittelemme sitoutumaan Syrjinnästä vapaaksi alueeksi, SITF on sitoutunut kampanjaan. 

http://www.yhdenvertaisuus.fi/kampanjat/syrjinnasta_vapaa_alue/julistautumislomake/

 

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n harrastusmaksukyselyn tulokset

julkaistu 9.8.2016

Suomen ITF Taekwon-Do teki jäsenseuroilleen kyselyn harrastusmaksuista. SITF:n jäsenseuroissa harrastaminen on verraittain edullista. SITF teetti jäsenseuroilleen kyselyn harrastamisen kustannuksista, jolla halutaan lisätä toiminnan läpinäkyvyyttä ja osoittaa, ettei kaikki seuraharrastaminen ole kallista. Halvimmillaan voi harrastaa alle sadalla eurolla vuodessa ja kalleimmillaankin harrastaminen maksaa alle 500€ vuodessa.

>> lue lisää

Suomen menestys Tampereen Euroopan mestaruuskilpailuissa
 

Taekwon-Don Euroopan mestaruuskilpailut järjestettiin Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa 28. huhtikuuta – 1. toukokuuta 2016.

Suomalaiset urheilijat voittivat kilpailuissa yhteensä 13 mitalia.

Kultaa

Mohamad Altaai, poikien voimamurskaus
Kalle Kivioja, miesten voimamurskaus
Mira Sjövall, tyttöjen 1. Danin liikesarja, tyttöjen alle 55-kiloisten ottelu
Jouni Aartola, Kalle Kivioja, Jukka Holmen, Jere Pättiniemi, Aleksi Sarkkinen ja Antti Rintanen, miesten joukkuevoimamurskaus

Hopeaa

Ukko Haverinen, poikien 1. Dan liikesarjat
Julia Pätsi, naisten 3. Dan liikesarjat
Antti Rintanen, miesten alle 78-kiloisten ottelu
Mohamad Altaai, Omar Harb, Ukko Haverinen, Oskar Meller, Edgar Sarelainen ja Leevi Ulvinen, poikien joukkuevoimamurskaus

Pronssia

Jutta Aartola, naisten 3. Dan liikesarjat
Julia Pätsi, naisten erikoistekniikka
Edgar Sarelainen, poikien voimamurskaus
Samuli Rossi, miesten 2. Dan liikesarjat

 

Suomen ITF Taekwon-Do onnittelee mitalisteja!


Kuva: Michael Holler

Ennätysmäärä suomalaiskilpailijoita Budapestin World Cupiin

Julkaistu 4.10.2016

Lajin suurin kilpailu, World Cup pyörähtää käyntiin ensi viikolla Budapestissä. 12.-16.10. järjestettävään kilpailuun on ilmoittautunut kaikenkaikkiaan 1845 kilpailijaa 57 maasta, joten kyseessä on suurin World Cup -kilpailu lajin historiassa. Suomesta kisaamaan lähtee myös iso joukko, yhteensä 54 kilpailijaa kymmenestä eri seurasta. Kun lasketaan mukaan valmentajat, kannustajat ja liiton edustajat, on mukana vielä enemmän väkeä. 

World Cupissa kaikki kilpailijat edustavat omaa seuraansa ja Suomen seuroista mukana ovat Itä-Suomen yliopiston Taekwon-Do, Espoon TKD-seura, Black Eagle Taekwon-Do, Tampereen Taekwon-Do seura, Taekwon-Do Tornio, Taekwon-Do Center, Taekwon-Do Akatemia ja Helsingin yliopiston Taekwon-Do. 

Suomen ITF Taekwon-Do ry toivottaa kaikille seuroille valtavasti menestystä! 

Seuraa tuloksia ja tapahtumaa kisasivuilta ja ITF:n online-järjestelmästä.

World Cup 2020

julkaistu 15.9.2016

Suomen ITF Taekwon-Do, Black Eagle Taekwon-Do, Tampereen Taekwon-Do yhdessä Tampereen kaupungin kanssa hakevat järjestämisvastuuta vuoden 2020 World Cup –kisoille.

SITF:n ylimääräinen syyskokous Tampereella 3.9. päätti hakea vuonna 2020 järjestettäviä World Cup -kisoja Tampereelle. Järjestävinä seuroina toimivat Black Eagle Taekwon-Do ja Tampereen Taekwon-Do seura. Johtoryhmään kuuluvat Mestari Thierry Meyour, Heli Karjalainen, Mikko Allinniemi, Lasse Kuusisto, Laura Nikkola-Kuusisto, Minna Minkkinen ja Ari Kuusela.

Kisojen paikasta päätetään ITF:n kokouksessa 12.-16.10. Budapestissä Unkarissa ja muitakin hakijoita kisoille on tiedossa.

Mikäli World Cup 2020 -kisat myönnetään järjestettäväksi Suomessa, ne järjestetään Tampereella, syys-lokakuussa 2020, Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. Kisoihin odotetaan vähintään 1100 kilpailijaa ja 40 joukkuetta. Kaikkine valmentajineen, tuomareineen ja vapaaehtoisineen kisoihin odotetaan varovaisen arvion mukaan reilua 1600 henkeä. Vertailun vuoksi, Budapestin World Cupissa on arviolta 2500 osallistujaa, joten tuo määrä voidaan saavuttaa ja jopa ylittää myös Tampereella.

World Cup 2020 Tampere –kisajärjestäjät haluavat mahdollistaa kaikille tulon kisoihin ja tarjoaakin ensimmäisenä ITF Taekwon-Do -kisajärjestäjänä kisastipendejä kolmannen maailman maista tuleville urheilijoille. Käytännössä tämä tarkoittaa stipendiä majoitukseen ja täysylläpitoon.   

Mikäli kisat järjestetään Suomessa, tarvitaan seuroista noin 250 vapaaehtoista lyhyisiin ja pidempiin vapaaehtoistehtäviin. Pidempiaikaisia vastuutehtävien vapaaehtoisia lähdetään kartoittamaan heti, kun päätös kisojen järjestämisestä on saatu.

Liitteenä kisahakemus.

Kysymykset voi laittaa osoitteeseen info@itfworldcup2020.fi

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n harrastusmaksukyselyn tulokset

julkaistu 9.8.2016

Suomen ITF Taekwon-Do teki jäsenseuroilleen kyselyn harrastusmaksuista. SITF:n jäsenseuroissa harrastaminen on verraittain edullista. SITF teetti jäsenseuroilleen kyselyn harrastamisen kustannuksista, jolla halutaan lisätä toiminnan läpinäkyvyyttä ja osoittaa, ettei kaikki seuraharrastaminen ole kallista. Halvimmillaan voi harrastaa alle sadalla eurolla vuodessa ja kalleimmillaankin harrastaminen maksaa alle 500€ vuodessa.

Keskimäärin alkeiskurssin hinta on 100€, useimmiten se sisältää myös harjoittelupuvun, dobokin, toisilla seuroilla hintaan kuuluu myös harjoituskortti, seuran jäsenmaksu  ja teoriamateriaali.

SITF:n jäsenseurojen jäsenmaksu harrastajille on pääsääntöisesti 20€.

Poikkeuksena hintoihin ovat yliopistojen seurat ja kansalaisopistojen yhteydessä toimivat harjoitteluryhmät.

Lasten ja nuorten harjoitusmaksut ovat keskimäärin 150€ vuosi, vaihdellen 70€-180€ välillä. Harjoituskertoja on seurasta riippuen 1-4 kertaa viikossa. Aikuisten harjoitusmaksu on keskimäärin 210€ vuodessa vaihdellen välillä 35€-390€. Harjoituskertoja on seurasta riippuen 1-6 kertaa viikossa. Yliopistoseuroilla hinnat ovat alhaisimpia.

Muita maksuja kertyy vyökokeista, jotka ovat pääsääntöisesti 20€ värivöiden vyökokeista ja joita on tasosta riippuen 1-2 kertaa vuodessa. Mustan vyön vyökoehinnat määräytyvät liiton maksutaulukon mukaan suoritettavasta vyöarvosta riippuen 70-350€.

Seurat järjestävät vaihtelevasti omia leirejä, joiden hinnat ovat 0-45€.

Suomen ITF Taekwon-Don järjestämien leirien hinnat ovat 20-35€. Kisamaksut 15-30€ ja junioreiden värivyökilpailut 15€. Tuomarikoulutus maksaa 25-70€ ja päivityskoulutus 10€. Valmentajakoulutus maksaa 80-950€ riippuen valmentajakoulutuksen tasosta, mitä korkeampi taso, sitä hintavampi koulutus.

Suurin osa seuroista ei maksa ohjaajille palkkiota tai kulukorvauksia harjoitusten ohjaamisesta ja iso osa seura- ja liittotason toiminnasta tehdään vapaaehtoisesti.

Halvimmillaan voit harjoitella ITF Taekwon-Doa alle sadalla eurolla vuodessa. Riippuen innostuksesta ja kansallisiin sekä kansainvälisiin tapahtumiin osallistumisesta voi rahaa käyttää enemmänkin.

 

Esimerkkiharrastajat

Maija, seniori

Ei osallistu kansallisiin tapahtumiin tai kilpailuihin, vain oman seuran harjoituksiin ja vyökokeisiin. Maksaa harjoitusmaksua vuodessa 390€ ja vyökoemaksua 20€. Vuosikustannukset 410€. Harjoituskertoja viikossa 3, kesä ja joulutauko, harjoituskuukausia 10. Yhden 1,5h harjoituksen hinta on alle 3€.

 

Ville, juniori

Harjoittelee omassa seurassa ja osallistuu sekä kilpailuihin, että leireille. Harjoitusmaksu vuodessa 160€. Seuran jäsenmaksu 20€. Osallistuu vuodessa kolmeen kilpailuun, joista ei synny majoituskustannuksia, kisamaksut vuodessa 45€. Kaksi leiriä, joiden kustannukset vuodessa 50€. Uudet seuraverkkarit 80€. Vuodessa rahaa kulunut harrastukseen 355€.

Huomioi, että mahdolliset majoituskustannukset kilpailuihin nostavat vuosimaksua.

SITF järjesti tuomarikurssin Oulussa

julkaistu 16.1.2016

Suomen ITF Taekwon-Do ry järjesti tuomarikurssin Oulussa 15.-16.1.2016. Kurssille osallistui peräti 29 tuomaria. >> Lue lisää

Maajoukkuepaikkojen haku on päättynyt

Julkaistu 1.2.2016

Määräaikaan mennessä paikkaa hakeneet löytyvät täältä.

SM-kilpailuiden ja Helmi Cupin tulokset

julkaistu 8.2.2016

6.-7.2. järjestettyjen SM-kisojen ja Helmi Cupin tulokset löytyvät täältä >>.

Vuoden 2015 palkitut valittu

Liitto palkitsi vuonna 2015 ansioituneita toimijoita perinteisillä Vuoden palkitut -palkinnoilla helmikuun SM- ja Helmicup-kilpailujen yhteydessä. Palkinnot jaettiin tuttuun tapaan seurojen ehdotusten perusteella kuudessa kategoriassa.

Vuoden valmentaja: Henni Ylimäinen

Henni tekee pitkäjänteisesti esimerkillistä työtä junioritoiminnan kehittämiseksi Torniossa ja on sen lisäksi myös esimerkillinen valmentaja positiivisen kannustamisen kautta.

Vuoden tuomari: Joni Ohtonen

Tuomarijaoksessa huomattavaa vastuuta ottanut Joni ansaitsee huomionosoituksen hyvästä liiton eteen tekemästään työstä ja loistavasta esimerkistä.

Vuoden kilpailija: Samuli Rossi

Samuli on pärjännyt erittäin hyvin arvokisoissa niin EM- kuin MM-tasollakin. Hän panostaa kilpailemiseen sekä treenaamiseen kovasti, ja on mukava kilpakumppani sekä piristysruiske kehän reunalla.

Vuoden juniori: Jere Pohjonen

Hyvä kilpailumenestys ansaitsee tulla huomatuksi. Lisäksi Jere on nuori lupaus, joka osoittaa hyvää urheiluhenkeä.

Vuoden vaikuttaja: Inka Khanji

Inka on tehnyt hyvää työtä Taekwon-Do Lifen päätoimittajana useita vuosia, ja on kehittänyt lehteä huimasti eteenpäin.

Vuoden tapahtuma: IIC

Marraskuussa Tampereella järjestetty IIC oli liiton kalenterin tärkein tapahtuma vuonna 2015. Ilmapiiri IIC:llä oli loistava, ja järjestelyt sujuivat onnistuneesti.

Suomen ITF Taekwon-Do ry onnittelee kaikkia palkittuja!

Kevään ensimmäiset maajoukkuevalinnat on julkaistu

Julkaistu 3.3.2016

Valinnat löytyvät täältä.

Tampere Cupin kilpailujärjestys

julkaistu 9.3.2016

Taekwon-Don Tampere Cupin kilpailujärjestys ja arvioitu aikataulu löytyy täältä: >> kilpailujärjestys

I-tason junioriohjaajakoulutuksen tunnelmia

Julkaistu 22.3.2016

Lähes neljäkymmentä valmentajaa viidestä eri kamppailulajista oli viime viikonloppuna opiskelemassa lasten ja nuorten valmentamisen saloja viime viikonloppuna Helsingin Tapanilassa. Mukana oli valmentajia ja ohjaajia Aikidosta, Karatesta, Krav Magasta, Nyrkkeilystä, Taidosta ja WTF ja ITF Taekwon-Dosta. Monipuolisia käytännön harjoitteita, hedelmällisiä keskusteluita ja teorialuentojakin yhdistelevän koulutusviikonlopun vetäjänä toimi aikidovalmentaja ja valmentajakouluttaja Kustaa Ylitalo. Koulutuksen toinen viikonloppu pidetään huhtikuussa.

Tampere Cupin tulokset lisätty tulosarkistoon.

julkaistu 23.3.2016

12.3. Kaukajärven vapaa-aikatalolla käydyn Taekwon-Don Tampere Cupin tulokset on lisätty tulosarkistoon >> 

EM-kisojen liput myynnissä nyt! 

 

Taekwon-Do EM-kisojen liput myynnissä lippu.fi sivuilla. 

Lisätietoa aikatauluista ja lippuhinnoista kisojen sivuilta.